Повідомлення на пейджер трагічного 11 вересня потрапили в інтернет

— 26 листопада 2009, 12:23

Аналітики, що займаються питаннями світової мережі, вважають, що всі повідомлення справжні. Спецслужби США поки що утримуються від коментарів. Wikileaks не розкриває, хто передав сайту ці повідомлення, повідомляє ВВС.

Користувачі інтернету можуть прочитати не тільки повідомлення, що стосуються безпосередньо аварії літаків у Нью-Йорку, Вашингтоні та Пенсільванії, а все листування за 24 години.

Кожне з повідомлень з'явилося на Wikileaks і в Twitter у той самий час, в яке воно було надіслано вісім років тому. Перше, написане о третій годині ранку за нью-йоркським часом, тобто за кілька годин до сумних подій, було зовсім буденного змісту, останнє - трагічного.

У перших повідомленнях дня люди питали один одного про плани на обід, в останніх - висловлювали жах із приводу того, що трапилося і ділилися тим, що не можуть знайти рідних.

Імена авторів повідомлень не розголошуються. Повідомляється лише, що їх писали як пересічні американці, так і представники федеральних служб.

Серед опублікованих в інтернеті повідомлень:

"Це Мирна. Я не буду спокійна, поки ти не повернешся додому. Друга башта (ВТЦ) впала. Не примушуй мене дзвонити тобі після кожного випуску новин. Будь ласка, їдь додому".

"Літак президента змінив курс, до Вашингтона він не повернеться. Куди вони летять, поки не зрозуміло".

"У будинку Всесвітнього торгового центру спрацював вибуховий пристрій. Будь ласка, зв'яжіться з Майком Бреді і розкажіть йому про ситуацію на вашій ділянці. Дайте знати, якщо вам що-небудь знадобиться".

У результаті нападів на Нью-Йорк 11 вересня 2001 року загинуло близько 3000 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні