Названі найвпливовіші сайти світу

— 26 листопада 2009, 12:49

Цей рейтинг склало видання ReadWriteWeb, повідомляє Лента.ру.

Рейтинг складається на основі даних розробленого виданням сервісу: / / URLFAN, який ранжує сайти по згадуваннях у блогах та соціальних медіа.

На другому місці розташувався відеосервіс Youtube, третій рядок займає фотохостинг Flickr. Новачком списку став Facebook, що потрапив відразу на сьомий рядок. Вище всього за рік зміг піднятися мікроблогерський сервіс Twitter - з дев'ятого на четверте місце.

Сайт видання The Washington Post, що займав в листопаді 2008 року 10 рядок рейтингу, опустився на два рядки і не зміг потрапити в нову редакцію десятки найбільш цитованих у блогах сайтів. Повністю рейтинг виглядає так:

en.wikipedia.org

youtube.com

flickr.com

twitter.com

google.com

myspace.com

facebook.com

imdb.com

nytimes.com

apple.com

Сервіс: / / URLFAN був представлений в листопаді 2008 року. Як заявлено на сайті проекту, сервіс оцінює популярність майже чотирьох мільйонів сайтів на основі більш ніж 300 мільярдів постів в шести мільйонах блогів. Одночасно разом із запуском сервісу ReadWriteWeb опублікував перший рейтинг найбільш цитованих сайтів.

Лідер рейтингу - Wikipedia - входить до п'ятірки найбільш відвідуваних сайтів в світі. За останній рік відвідуваність Wikipedia зросла приблизно на 20%.

Реклама:

Головне сьогодні