Вперше в історії на офіційний обід у Білий Дім проникли незапрошені

— 26 листопада 2009, 15:31

Це перший такий випадок в історії держприйомів, повідомляє Лента.ру з посиланням на The Washington Post.

Непрохані гості - Тарік і Мішель Салах з Північної Вірджинії - опублікували фотографії, зроблені під час обіду в Білому домі, на своїй спільній сторінці в Facebook. На фотографіях ці люди позують з кількома відомими людьми, які були присутні на прийомі, і навіть з віце-президентом Джо Байденом.

Сім'я Салах, відзначає видання, відома у вузьких колах як потенційні учасники реаліті-шоу "Real Housewives of Washington".

Представники прес-служби Білого дому, до яких The Washington Post звернулася по коментарі, повідомлення про проникнення на прийом непроханих гостей категорично спростували.

Проте вже після виходу публікації в газеті представник Секретної служби, що займається охороною перших осіб, визнав в інтерв'ю AFP, що на прийом в Білий дім все ж таки проникли сторонні люди.

За словами спецагента Едвіна Донована, "співробітники Секретної служби, що чергували на посту в Білому домі, не перевірили належним чином наявність імен двох осіб, згаданих в статті The Washington Post, в списку запрошених".

При цьому співробітник спецслужби підкреслив, що сім'я Салах всі інші перевірки, визначені для прийому гостей, пройшла.

Офіційний обід - перший після вступу на посаду президента США Барака Обами - було дано в Білому домі 24 листопада.

В офіційному списку гостей заходу, присвяченого візиту в США прем'єр-міністра Індії Манмохана Сінгха, були 338 осіб, у тому числі, політики, журналісти, зірки кіно і телебачення.

Столи для гостей були накриті в наметі, встановленому на Південному газоні резиденції президента США.

Реклама:

Головне сьогодні