Домен ". Укр" почне функціонувати в інтернеті за 3-4 місяці

— 26 листопада 2009, 17:35

Цю інформацію підтвердив директор УМІЦ Юрій Гончарук на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, в ICANN поданий повний перелік необхідних документів.

Як зазначив Гончарук, не існує жодних технічних моментів, які б не дозволяли зареєструвати такий кириличний домен.

"Все це дозволяє припустити, що вже в лютому-березні 2010 року в інтернеті почне функціонувати нова коренева зона". Укр ", - сказав він.

Як повідомлялося, ряд учасників ринку сумнівався в можливості реєстрації домену ". Укр".

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, на думку президента ТОВ "Інтернет Інвест" (доменний реєстратор Imena.UA, хостинг-провайдер Mirohost.NET, Київ) Олександра Ольшанського, основною причиною цього є особливості правил нелатинічних доменів, прийнятих нещодавно корпорацією, по яких хоча б одна з літер в домені повинна відрізнятися у написанні від латинської.

"У домені. Рф, поданому нещодавно на реєстрацію російською компанією Ru-Center, буква "ф" є унікальною і для кириличного алфавіту, а використання домену". Укр "може спричинити плутанину - він буде схожий на латинічний домен". Ykp " (Уай-кей-пі) ", - пояснив Ольшанський.

[L]У червні 2008 року ICANN схвалила документ, що передбачає введення імен доменів високого рівня на кирилиці та інших національних нелатинічних алфавітах.

30 жовтня цього року на засіданні в Сеулі корпорація ухвалила рішення, згідно з яким в якості альтернативи домену ". Ru" починається використання домену ". Рф", а також дозволяється застосування кириличного шрифту при написанні інтернет-адрес.

ICANN також затвердила процедуру створення доменів, в тому числі ". Рф". Документ набрав чинності 16 листопада, тоді ж корпорація почала розгляд заявок на виділення доменів.

ТОВ "Центр інтернет-імен України" (Харків) вже більше року надає можливість реєстрації імен у доменній зоні ". Укр", для підтримки яких, втім, потрібна наявність у користувачів додаткового програмного забезпечення.

Реклама:

Головне сьогодні