Реєстрація доменів .рф почалась зі скандалу

— 27 листопада 2009, 17:55

25 листопада у Росії розпочалась так звана пріоритетна реєстрація доменних імен у новій зоні. Першими отримали право зареєструватися державні організації і компанії, які є власниками товарних знаків, назви яких збігаються з доменними іменами.

У перший же день компанія Центру ефективних технологій та інформаційних систем (ЦЕТІС) отримала близько двох десятків "найкрасивіших" імен. На цю компанію тепер записані банк.рф, нерухомість.рф, іпотека.рф, секс.рф, знайомства.рф, кіно.рф, стриптиз.рф, хосинг.рф., дозвілля.рф, паркет.рф та інші сайти.

При цьому сама компанія ЦЕТІС займається розробкою інтернет-проектів і є партнером одного з реєстраторів доменів - "Рег.ру", повідомляють "Ведомости".

Гендиректор "Рег.ру" Олексій Королюк заявив, що його компанія зареєструвала зазначені домени для ЦЕТІС, а їй вони потрібні були для клієнтів. За інформацією джерел газети, "Рег.ру" і ЦЕТІС - афілійовані компанії. 42% акцій "Рег.ру" належать Олексію Миколайовичу Королюку, а 100% ЦЕТІС - Миколі Івановичу Королюку. Олексій Королюк називає це співпадінням.

Перед початком реєстрації "рег.ру" перевірила, чи є у ЦЕТІС відповідні товарні знаки, переконує Королюк. Справді, на всі вказані домени в базі даних товарних знаків Роспатенту були знайдені відповідні їхнім назвам документи про реєстрацію. Наприклад, товарний знак "секс" зареєстрований по класу товарів "сумки жіночі, пляжні, валізи ...", а знак "кіно" - по класу "водонагрівачі, світильники, ліхтарі ...".

Цивільний кодекс РФ забороняє реєструвати в якості товарних знаків загальновживані слова лише якщо вони вказують на призначення товару. Тобто не можна зареєструвати товарний знак "кіно" для кінотеатру, але можна назвати так журнал чи магазин.

Вартість преміум-доменів. Ru на вторинному ринку - близько 10 тис. доларів. Бувають і набагато дорожчі домени: наприклад, ім'я casino.ru торік продали за 235 тис. доларів, розповідає представник реєстратора Ru-Center Андрій Воробйов.

Реклама:

Головне сьогодні