Обман в інтернеті: прочитати чужі sms

— 30 листопада 2009, 10:40

На сайтах з такими пропозиціями запевняють: якщо клієнт скористається їхніми послугами, то зможе, наприклад, читати листування своєї половинки, пише газета "Сегодня". "Прочитати" таке особисте листування коштує близько 70 гривень.

Мобільні оператори стверджують, що всі подібні пропозиції в інтернеті - обман.

Неправдива інформація: прочитати чужу смс-переписку, як пропонують сайти, ви не зможете. А от гроші з вашого рахунку знімуть. Фото "Сегодня"
"Наші сервери добре захищені, і просто так читати чиїсь SMS неможливо, - запевняє співробітник прес-служби одного з українських операторів Сергій Товстенко-Забєлін. - Дізнатися, де знаходиться людина, можна, є навіть легальні послуги, але вони здійснюються тільки з дозволу того, за ким хочуть стежити. Короткі номери, за якими оплачуються подібні послуги, даються в оренду провайдерами контент-провайдерам, а ті - субпровайдерам, у яких найчастіше аферисти їх і орендують. Якщо нам повідомляють номер, за яким когось обманули, ми змушуємо контент-провайдера відшкодувати збиток".

[L]"У нас є методи, щоб боротися з такими шахраями, - переконує начальник центру зв'язків з громадськістю Херсонського обласного управління МВС Олена Петрова. - От тільки ніхто не звертається. Мабуть, соромляться, що попалися на вудку ".

Втім, у правилах користування сайтом, прочитати які можна, знайшовши ледве помітне посилання, написано, що це "жартівливий ігровий сервіс на платній основі".

Якщо вам пропонують відправити на номер типу "4171" SMS, щоб сплатити якусь послугу (гороскоп, список вакансій на біржі праці і т. д.), будьте напоготові. Адже не відомо, яку плату знімуть за таке одне повідомлення.

Реклама:

Головне сьогодні