Хакера iPhone взяли на роботу в Apple

— 30 листопада 2009, 11:04

Ешлі Таунс написав програму Ikee, яка сама поширювалася в інтернеті і змінювала заставки на iPhone, на які потрапляла, на заставку з портретом Ріка Астлі, поп-співака 80-х років.

Пан Таунс тепер працює в австралійській фірмі Модженерейшин, яка розробляє програмне забезпечення для компанії Apple, повідомляє ВВС.

Програма Ikee не принесла великої шкоди, але, вважають, що вона проклала шлях до більш небезпечних варіантів програм-хробаків, одна з яких потрапила в рахунки клієнтів банку АйЕнДжі.

Пан Таунс раніше говорив, що написав програму навмисно, аби привернути увагу до браку безпеки в онлайні. Кримінальних звинувачень хакеру не висували.

[L]За словами працівника служби безпеки фірми Софос Греєма Клулі, те, що хакер не тільки не вибачився за свої дії, але й отримав високооплачувану роботу "лишає неприємний після смак".

Програми-хробаки передовсім шкодять так званим "зламаним" iPhone, тобто апаратам, які не мають ліцензійного антивірусного захисту від Apple.

Вважається, що в одній лише Австралії може циркулювати близько 25 тисяч "зламаних" iPhone, тоді як по всьому світі з 55 мільйонів проданих " iPhone і iPod "зламаними" можуть бути до 10%.

Реклама:

Головне сьогодні