Смерть Джексона і створення iPod – одні з найважливіших подій у музиці

— 30 листопада 2009, 16:10

Компанія Music Choice провела дослідження, метою якого було з'ясувати, яка подія чи явище стали найбільш помітними і значущими у світі музики за останні 30 років.

Згідно з отримуваними результатами, вище за все респонденти оцінюють появу цифрових форматів зберігання і розповсюдження музики, пише Лента.ру з посиланням на видання Undercover.

Так, 19% меломанів по всій Європі вважають, що цифрова музика є найбільш важливою інновацією.

На другому місці найбільш важливих явищ та подій у музиці опинився фестиваль Live Air, який відбувся влітку 1985-го року. Цю позицію підтримали 18% опитаних.

Ідея проведення Live Air належала ірландському музиканту серу Бобу Гелдофу та його шотландському колезі Майджу Юру. У результаті завдяки благочинному фестивалю вдалося зібрати 150 мільйонів фунтів стерлінгів для голодуючих жителів Ефіопії.

Третю сходинку посів плеєр iPod. 17% респондентів вважають, що створення та продаж цього плеєру є одним з найважливіших явищ у музичному світі за останні 30 років.

Смерть Майкла Джексона також стала однієї з найпомітніших подій у світі музики. Так вважають 13% опитаних європейців.

Одразу за втратою короля поп-музики йдуть смерті: одного з легендарних The Beatles - Джона Леннона (9%) та лідера Nirvana Курта Кобейна (6%).

Також до рейтингу найпомітніших музичних подій за останні 30 років потрапили : запуск музичних телеканалів і поява відеокліпі, розпад гурту Spice Girls та реаліті-шоу в яких шукають нові таланти.

"Наша робота - перша з все з'ясувати, які емоцій зв'язки людина встановлює зі світом музики. Ми вирішили не спиратися дані, "які швидко псуються" про об'єми продажів та позиціях тієї чи іншої музики в чартах. Ми мали були зрозуміти, наскільки емоції впливають на ставлення людини до музики", - пояснив представник Music Choice.

Наразі компанія вирішила продовжити опитування на своєму сайт.

Реклама:

Головне сьогодні