20 російських верблюдів "прорвалися" в Україну

— 9 грудня 2009, 12:36

У вівторок ввечері після належного оформлення документів прикордонники у Донецькій області таки пропустили в Україну вантажівку DAF с 20 верблюдами, повідомляє Інтерфакс.

Ще у понеділок службовці прикордонної служби повернули до Росії автомобіль тваринами. Верблюдів для циркової дресури переправляли із Владикавказа (Росія) у Софію (Болгарія).

Під час оформлення документів з'ясувалося, що дозвіл на транзитне перевезення верблюдів територією України відсутній, повідомляє УНІАН.

Крім цього, у транспортному засобі був корм, який не міг бути завезений в Україну У зв'язку із заходами з протидії поширенню з Росії африканської чуми свиней, які проводяться на кордоні з середини жовтня.

Після складання контрольними службами відповідних документів була проведена прикордонно-представницька зустріч. Зі співробітниками російського пункту пропуску "Матвіїв Курган" було погоджене питання повернення вантажівки з верблюдами на територію Російської Федерації для дезінфекції автомобіля, утилізації корму й оформлення відповідного дозволу на транзитний проїзд Україною.

Реклама:

Головне сьогодні