Довгоногі жінки не такі привабливі для чоловіків, як здавалося

— 10 грудня 2009, 13:45

Останні дослідження показали, що в чоловіки віддають перевагу не довгоногим жінкам, а тим, у яких ноги пропорційні тілу, пише "The Telegraph".

В останньому дослідженні, проведеному Університетом Каліфорнії, вчені попросили групу чоловіків і жінок в Америці та Англії, оцінити привабливість зображених на фото жінок. При чому кожна з представлених жінок була подана з різними співвідношеннями довжини ніг з тілом.

У результаті виявилося, що чим ближче це співвідношення становило 1 до 1, тим більш привабливішою вважалася жінка на фото.

Таким чином, результати, опубліковані в Body Image, спростовують поширену думку, що чоловіки віддають перевагу довгоногим красуням з Playboy.

Але ще три року тому британським чоловікам таки подобилися довгоногі жінки. Тоді аналогічні дослідження було проведені спеціалістами Університетського коледжу Лондона.

У результаті виявилося, що хоча ідеальною пропорцією чоловічого тіла є співвідношення ніг і торсу, як 1 до 1, то найпривабливішими жінками вважаються ті, у кого довжина ніг більша за тіло у співвідношення 1,4 до 1. Наприклад, як у супермоделі Наомі Кемпбелл.

Та тепер, окрім звичайної довжини ніг, чоловіки також віддають перевагу жінкам, які носять середній розмір одягу.

У червні цього року австралійські вчені з Університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї попросили 100 студентів чоловічої статі оцінити привабливість жіночих тіл, зображених на 201 малюнках. На картинках жінки були представлені з різними пропорціями стегон, талії та плечей.

З'ясувалося, що чоловіки віддають перевагу середнім розмірам тіла жінок, які носять 14 британський розмір одягу (за європейською таблицею розмірів одягу - це 44, або S).

Реклама:

Головне сьогодні