Німецьким музикантам дозволили грати на нервах сусідів

— 11 грудня 2009, 18:19

Конституційний суд Німеччини визнав законним право музикантів репетирувати на дому навіть у недільні та святкові дні.

Судді відзначили, що музичні зайняття не повинно розглядатися сусідами як порушення закону про дотримання тиші та громадського порядку, пише Лента.ру з посиланням на телеканал ZDF.

Приводом до ухвалення такого закону став інцидент в Берліні. У неділю в лютому 2008-го року, 16-річна дівчинка з багатодітної сім'ї музикантів сіла за піаніно готуватися до конкурсу. Це викликало роздратування сусіда.

Він готовий був змиритися з щоденними музичними вправами протягом всього тижня, але в неділю вимагав відпочинку.

Терпець чоловіка увірвався і він викликав поліцію. Службовці правопорядку констатували, що в квартирі сусіда дійсно виразно чутні звуки музики, які до того ж були визнані "дратівливими". Проте, після того як поліція поїхала, дівчинка ще близько 15 хвилин продовжувала грати сусідові на нервах.

В результаті районні влади засудили музичну сім'ю сплатити штраф у розмірі 75 євро. Пізніше сума була знижена дільничним судом Тиргартена до 50 євро, який, проте, визнав дівчинку винною в порушенні закону про дотримання тиші.

Зі свого боку конституційний суд, який скасував це рішення, зазначив, що згідно з чинним в Берліні законом про допустимість шумів, заняття музикою у квартирі по вихідних не може однозначно тлумачитися як "шум" і "порушення спокою".

Реклама:

Головне сьогодні