Тест

На британських прилавках з'являться "політкоректні" овочі

Незабаром британські покупці зі спеціальних етикеток зможуть розрізняти товари, зроблені на палестинських територіях самими палестинцями, і продукцію, вироблену в єврейських поселеннях, передає ВВС.

До цих пір товари з цього регіону маркірувалися тільки як "Зроблено в Ізраїлі" або "Зроблено на Західному березі річки Йордан".

Тепер продукція із Західного берега Йордану теж буде підрозділятися на "Палестинський виробництво" і "Виробництво єврейських поселень".

Британська влада заявляє, що нововведення не закликає до бойкоту ізраїльської продукції. Однак варто визнати, що єврейські поселення на палестинських територіях є одним з основних каменів спотикання на шляху до миру на Близькому Сході.

Міжнародне співтовариство вважає будівництво єврейських поселень на палестинських територіях незаконним.

Палестинці схвалили рішення британців, а Ізраїль заявив, що "вкрай розчарований" таким кроком.

"Ми вітаємо це рішення. Ми добивалися цього два роки, протягом яких чинили тиск на основні мережі британських супермаркетів. Протягом довгого часу вони продавали продукцію нелегальних поселень, маркіруючи її, як товари Західного берега річки Йордан", - заявив генеральний представник Палестинської Автономії у Великобританії Мануель Хассассіан.

"Ми розглядаємо це як випад проти Ізраїлю і гру на руку тим, хто закликає до бойкоту всього ізраїльського", - говориться в заяві посольства Ізраїлю в Великобританії.