У Росії готують до друку підручник з української мови

— 14 грудня 2009, 16:39

Про це на прес-конференції в Москві заявив співголова правління Міждержавного фонду гуманітарної співпраці держав-учасниць СНД (МФГС) Михайло Швидкой, повідомляє УНІАН.

"У жовтні наступного року має вийти підручник української мови для Росії, для російських громадян українського походження, які хочуть зберегти мову в сім'ї та в школах", - сказав Швидкой.

За його словами, підготовка такого підручника є абсолютно новою роботою, оскільки ніколи не готувалися підручники країн СНД один для одного як підручники іноземних мов.

"Це особлива специфіка - зазвичай видавався підручник української мови або азербайджанської й він ходив по всьому СРСР. Це нове покоління підручників - українська як іноземна, азербайджанська - як іноземна, російська - як іноземна. Це психологічно важко й методологічно дуже складно", - сказав він.

Швидкой зазначив, що МФГС має намір продовжити підготовку навчальних посібників для країн СНД із інших мов країн Співдружності.

"Основна проблема в тому, що багато підручників не перевидавалися по 50 років", - сказав він. При цьому Швидкой зазначив, що вже вийшли підручники азербайджанської та таджицької мов.

Реклама:

Головне сьогодні