Берлусконі зашивали губу після нападу, а його кривдник вже вибачився

— 15 грудня 2009, 11:45

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на італійську газету "Репуббліка".

За повідомленням видання, нападник попросив у Берлусконі вибачення за "цей підлий жест" і повідомив, що "діяв поодинці", виключивши будь-яку причетність до будь-яких воєнізованих або політичних організацій.

Зараз Тарталья дає свідчення в міланському суді. Якщо він буде визнаний винним, то йому може загрожувати від п'яти з половиною місяців до п'яти з половиною років тюремного ув'язнення.

Раніше він повідомив представникам правоохоронних органів, що пішов на такий крок через обурення політикою глави уряду.

Сільвіо Берлусконі після нападу на нього страждає від фізичного болю, однак отримав співчуття майже всієї країни. Агресія проти прем'єр-міністра викликала в Італії цілу бурю політичних та моральних дискусій.

Агресивний напад психічно неврівноваженого чоловіка змінив політичну ситуацію: якщо останніми тижнями довкола Берлусконі з його судовими процесами та заявами про зміну Конституції згущувались хмари, то тепер майже вся країна йому співчуває, повідомляє "Німецька хвиля".

Напад на прем'єра суворо засудили президент Італії Джорджо Наполітано, спікери обох палат, політичні прихильники Сильвіо та більшість опозиціонерів.

[L]Сильвіо Берлусконі є першим італійським прем'єр-міністром, який зазнав фізичної агресії.

Причому нинішній епізод для нього - вже другий. Уперше це трапилось 5 років тому у Римі, коли п'яний молодик пожбурив у главу уряду штативом від фотоапарата. Тоді Берлусконі зазнав незначної подряпини.

Нагадаємо, Сільвіо Берлусконі був атакований після свого публічного виступу, коли політик роздавав автографи. Прем'єра вдарили сувенірною моделлю міланського собору.

Як повідомляв журналістам особистий лікар Берлусконі, в італійського прем'єра вибито 2 зуба і зламаний ніс.

"Він отримав серйозні травми обличчя - дві очевидні рани на верхній губі, одна ззовні і одна зсередини, які довелось зашивати".

Реклама:

Головне сьогодні