Тест

Україна потрапила у сніговий полон. Фото

16 та в ніч на 17 грудня у сніговому полоні на українських дорогах опинились сотні машин. Так, лише на Одещині МНС витягнув із заторів 240 легкових і вантажних авто, 26 автобусів і мікроавтобусів, в яких перебували понад 700 осіб.

А нардеп від Партії регіонів Олександр Єфремов під час засідання Верховної Ради заявив, що між Херсоном та Миколаєвом у снігових заметах заблоковані сотні автомобілів та величезна кількість людей.

Відтак, депутат закликав МНС навіть звернутися до полку ООН з проханням задіяти до порятунку людей вертольоти. Про складну дорожню ситуацію між Херсоном і Миколаєвом повідомляє і МНС: на автошляху Херсон - Миколаїв призупинено рух.

Загалом, за даними Міністерства з надзвичайних ситуацій, складна обстановка на автомобільних шляхах утворилась в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. У цих трьох областях також відключені від електропостачання 160 населених пунктів.

Найбільш складна обстановка склалася на автодорогах Одещини: в Одесі, Іллічівську, Біляївському, Білгород-Дністровському та Овідіопольському районах.

Із 10:30 16-го грудня був призупинений рух на автошляхах: Одеса - Миколаїв, Одеса - Білгород-Дністровський та Одеса - Рені. На автошляху Одеса - Іллічівськ, в Овідіопольському районі, утворився автомобільний затор довжиною до 6 кілометрів.

Ось так виглядала Одеса 16 грудня
Станом на 7 годну ранку 17-го грудня відновлений рух на автошляху Одеса - Іллічівськ та на 7 кілометрі Овідіопольської дороги в напрямку обласного центру. Ускладнений рух автотранспорту на автошляху Одеса - Кишинів.

Проїзд на автодорозі Одеса - Київ забезпечений. На розчищенні автодоріг регіону від облавтодору задіяні 413 одиниці спеціальної техніки та 2210 працівників. Також для надання допомоги органам місцевої влади та громадянам були задіяні більше 200 рятувальників і 20 одиниць техніки МНС.

На Миколаївщині спостерігалися ускладнення на автошляхах Березанського та Біляївського районів, де зі снігових заметів було визволені 52 одиниці автомобільної техніки, в тому числі 4 пасажирських автобуси приміського сполучення.

Як повідомлялось раніше, у заторі, довжиною у 6 кілометрів між Одесою та Іллічовськом у багатьох авто закінчився бензин. Люди почали замерзати. Крім того, сотні людей застрягли на дорогах при під'їзді до Одеси з боку Овідіополя, Південного, а також із промринку "7-й кілометр".

За даними газети "Сегодня", у авто, що застрягли на трасах, почали насмерть замерзати люди.

В Овідіополі рятувальники МНС на пожежній машині доставили до лікарні 2-річну дитину, яка потребувала невідкладної медичної допомоги. У Саратському та Біляївському районах рятувальники МНС витягнули 2 машини швидкої медичної допомоги з хворими та супроводили їх до лікарні.

Через стихію у деяких містах зупинилися поїзди, а через складні погодні умови затримуються авіарейси

Так, на залізничній станції в Донецьку через негоду - завірюхи і снігові замети - стоять потяги.

Про це кореспондентові "Острова" повідомили в довідковій залізничного вокзалу.

"Потяги стоять. Ми не знаємо, що буде до полудня, чи буде рух потягів. Поки частина потягів затримується, інша - стоїть", - пояснили в довідковій.

У довідковій донецького аеропорту повідомили, що виліт і прибуття різних рейсів через негоду також затримується на декілька годин.

Незважаючи на те, що стихія наразі вирує на Сході та Півдні, метеорологи радять не розслаблятися всім мешканцям України. Так, на кінець цього тижня складні погодні умови обіцяють на всій території країни.

У зв'язку з можливими снігопадами й ожеледдю вже оголошено штормове попередження у Києві. У Запоріжжі та Криму штормове попередження оголошене з 16 по 19 грудня.

У Львівській області - теж негода. Штормове попередження оголошення оголошено 17 грудня. На території області прогнозують опади у вигляді снігу, місцями сильних. Можливе налипання снігу на лінії електропередач та зв'язку. На дорогах очікується ожеледиця.

Одеса у снігу

Поради МНС, як вижити в морози

Згідно з прогнозом Гідрометцентру Чорного і Азовського морів, в Одеській області на 17-18 грудня очікується сильний сніг, місцями дуже сильний, заметіль. На півдні України - налипання мокрого снігу, ожеледиця. На дорогах - снігові заноси.

Погіршення видимості в снігу 200-500 метрів. Вітер північно-східний 19-24 м/сек., місцями - пориви вітру 25-27 м/сек.. температура повітря вночі 6-11 градусів морозу, вдень 3-8.

У зв'язку з такими погодними умовами, рятувальники МНС рекомендують скоротити перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю.

Слід ретельно підбирати одяг: не вдягати тісний одяг та взуття, бо це сприяє зменшенню кровообігу й швидкому замерзанню. Перенесення у руках важких предметів - сумок, кошиків тощо - сприяє здавленню судин рук, що сприяє їх швидкому замерзанню.

[L]Попри розповсюджену у народі думку, вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що, своєю чергою, викликає швидке замерзання.

Сприятимуть обмороженню кінцівок й обличчя косметичні зволожуючі креми! Особливо треба берегтися від обмороження кінцівок хворим на судинні захворювання та цукровий діабет.

При виявленні ознак обмороження необхідно вжити наступних заходів.

При обмороженні першого ступеню, для якого характерно почервоніння кінцівок, необхідно помістити людину в тепле приміщення. Можна проводити масаж кінцівок. Увага! Не слід зігрівати кінцівки за допомогою високої температури (на батареї опалення, гарячою чи теплою водою тощо) - перепади температури погіршують стан та наслідки при обмороженні.

При обмороженні другого-четвертого ступеню (блідість, втрата чутливості кінцівок) слід відігрівати постраждалого за допомогою теплого повітря (застосовувати фен та інші нагрівальні прилади) чи води, починаючи з температури 20 градусів і поступово підвищуючи до 33-34 градусів.

Якщо відігрівання неможливе або помітні ушкодження шкіри, а також при транспортуванні до медичних закладів, на обморожені місця необхідно накласти термоізолюючу (ватно-марлеву, вовняну) пов'язку. Увага! Не слід відігрівати постраждалого з обмороженнями гарячою і теплою водою, бо швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання.

Фото Острова та з Форуму Української правди