Дві третини людей у світі відчувають сильні обмеження на свободу віросповідання

— 17 грудня 2009, 18:26

Такими є дані аналізу дослідницької організації Pew Research Center's Forum on Religion and Public Life (Вашингтон), який проводився з липня 2006-го по червень 2008 року, повідомляє "Інтерфакс".

У ході дослідження вивчалися обмеження на свободу віросповідання, що накладаються як державою, так і окремими особами, організаціями і соціальними групами.

Серед країн з найвищим рівнем обмежень (по всіх параметрах) виявилися Саудівська Аравія, Єгипет, Індонезія, Іран, Пакистан та Індія. У В'єтнамі та Китаї висока ступінь державних обмежень при достатньо низькому рівні соціальної нетерпимості до тих чи інших релігійних груп (в Нігерії і Бангладеші - навпаки).

Найнижчий рівень обмежень - у Бразилії, Японії, США, Італії, ПАР, Британії.

Як відзначають дослідники, в 178 країнах (90% від загальної кількості) релігійні організації повинні проходити реєстрацію. У 117 країнах при цьому у релігійних громад виникають великі проблеми.

Влада 75 країн обмежує місіонерську діяльність релігійних груп. Майже в половині країн світу обмежена або заборонена діяльність іноземних місіонерів.

У 86% країн влада надає фінансову та іншу допомогу релігійним організаціям, проте в 76% країн окремі релігійні групи мають перевагу в отриманні такої допомоги.

Реклама:

Головне сьогодні