Жертвами морозу стали 32 українці

— 22 грудня 2009, 12:04

Кількість людей, які загинули від переохолодження в Україні зросла до 32-ох, повідомляє "5 канал".

Найбільше жертв морозів на Донеччині - там замерзло 11 людей. На Волині - та у Хмельницькій області - по четверо, на Луганщині - троє.

По двоє людей замерзли - на Сумщині, Херсонщині та Черкащині. І по одній - в Івано-Франківській, Кіровоградській, Рівненській та Чернівецькій областях.

Загалом же до медиків із обмороженням звернулися майже 700 людей. Із них 465 - зараз у лікарнях.

Попри такі наслідки негоди, синоптики запевняють - мороз та сніг вже відступають. Плюсову температуру обіцяють із середи, а на Новий рік - зимову, але м'яку погоду.

ВІДЕО ДНЯ

За словами начальника Гідрометцентру Миколи Кульбіди, потепління розпочнеться із Західних областей України і поступово пошириться на інші регіони.

Незвичайні навіть для цієї пори року морози спричинили смерть десятків людей по всій Європі, передає ВВС.

Так, у Польщі кількість жертв зросла з початку грудня до 72 осіб. Лише за останні вихідні в країні від переохолодження померли 42 особи, більшість з яких бездомні та люди, що перебували під впливом алкоголю. За даними польської влади, центри для утримання бездомних у Польщі переповнені.

[L]Тим часом, тунель для автомобілів під Ламаншем було закрито, коли компанія "Євротунель", що оперує цим транспортним сполученням повідомила, що тут досягнуто критичної точки наповнення.

Це сталося у той же час, коли інша компанія, що займається сполученням Британії з європейським континентом, залізнична "Євро стар", зайнялася поламаними потягами, у результаті чого десятки тисяч людей застрягли у різних містах, не здатні добратися до своїх пунктів призначення.

Снігопади і холодна погода вразили й північний схід Сполучених Штатів, де у минулі вихідні у Вашингтоні випало незвичайні 60 см снігу.

Одна з найсильніших завірюх за кілька десятиріч поширилася на понад 10 штатів. У Вашингтоні у пов'язаних з випадінням снігу інцидентах загинуло 6 людей.

У Нью-Йорку снігу випало порівняно менше, ніж в інших регіонах, і три головні аеропорти міста запрацювали знову, після того, як 1200 рейсів було скасовано протягом вихідних.

Реклама:

Головне сьогодні