2009-й рік - найгірший для ринку пасажирських авіаперевезень

— 22 грудня 2009, 12:58

Цей 2009-й рік став найгіршим для ринку пасажирських авіаперевезень, повідомила Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO).

Про це свідчать показники попереднього підсумкового звіту організації за цей рік, передає "Німецька хвиля".

Згідно з даними Міжнародної організації цивільної авіації, 2009 рік засвідчив зменшення загального пасажиропотоку на 3,1 % у порівнянні з попереднім роком.

Кількість пасажирів на міжнародних рейсах зменшилася на 3,9%. На внутрішніх рейсах - на 1,8%. Це найбільше падіння показників для галузі за всю історію цивільної авіації.

Головною причиною спаду аналітики організації називають світову фінансово-економічну кризу. Утім, ситуація в галузі дуже відрізняється в різних країнах.

Зокрема, зменшення пасажиропотоку зафіксовано всюди, за винятком Близького Сходу, де навпаки статистика поліпшилася, а показник збільшення пасажирських авіаперевезень склав 10%.

Натомість найгірші показники спостерігаються в африканських країнах. Там кількість пасажирів авіатранспорту зменшилася цього року майже на 10%.

Згідно з прогнозом організації, наступного року на ринку пасажирських авіаперевезень очікується пожвавлення, що спостерігатиметься паралельно з одужанням економіки.

Експерти Міжнародної організації цивільної авіації вважають, що 2010 року варто очікувати зростання загального пасажиропотоку на 3,3%.

Реклама:

Головне сьогодні