Більшість українців у "подарунок від Діда Мороза" хочуть здоров'я

— 23 грудня 2009, 17:03

У середу голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва оприлюднила результати опитування серед українців, щодо новорічних свят, повідомляє УНІАН.

Масштабне національне соціологічне дослідження проводилось 11-18 грудня. Було опитано 10423 респонденти віком від 18 років в усіх областях України, а також в АР Крим та місіт Києві.

Дослідження проводилось у 114 містах, 67 селищах міського типу та 327 селах методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання. Приблизна похибка вибірки не перевищує 2%.

Так, жителів України запитували про найбажаніші подарунки на свята, плани на майбутній рік та місце, де святкуватимуть.

У результаті, більшість українців у "подарунок від Діда Мороза" бажає отримати здоров'я.

Серед матеріальних цінностей найчастіше респонденти згадували гроші - 18% респондентів; автомобіль - 8%; побутову техніку - 7%.

Стабільність в житті, надію на краще життя, парфуми, косметику та одяг, взуття хочуть мати по 5% опитаних.

[L]Про будинок, квартиру, солодощі, здійснення мрій, гарний настрій мріють по 4% респондентів.

Про іграшки, добробут в родині, оплату відпочинку, поїздки, туристичні путівки - по 3%. А за алкоголь та "нормального, чесного, гарного Президента" висловилися по 1%.

Водночас, як зазначила Балакірєва, переважна більшість опитаних (40%) вважають, що в наступному році матеріальне становище їхньої родини не зміниться. Натомість 26% респондентів сподіваються, що добробут їхньої родини дещо покращиться, і 9% - дещо погіршиться.

Крім того, значна кількість українців (70,6% опитаних) планують зустріти новий рік вдома, у колі сім'ї; 13,8% - піти у гості; 0,7% - зустрічатимуть новий рік в Україні і 0,3% - за кордоном.

Реклама:

Головне сьогодні