Рятувальники радять не ставити ялинку біля обігрівачів

— 24 грудня 2009, 17:36

Прес-служба міністерства з надзвичайних ситуацій опублікувала поради, як зробити новорічну ялинку безпечною:

Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню - камінів, газових плит. і т.ін.

При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, які мають протипожежну пропитку (ця інформація вказується на упаковці).

Щоб ялинка не впала або не поранила дитину, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені.

На ялинку не можна встановлювати свічі та бенгальські вогні, особливо разом із ватним "снігом" і паперовими іграшками. Збирати штучну ялинку потрібно згідно з інструкцією.

У процесі складання ялинки не рекомендується підпускати до неї дітей. У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під доглядом дорослих.

Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б'ються (бантами, шишками, кульками зі склопластику і т.ін).

Слід дотримуватися й правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправжні й не сертифіковані електричні вироби. Підключення гірлянд до мережі повинне виконуватися тільки за допомогою штепсельних з'єднань.

При виявленні несправності в ілюмінації - нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена.

Реклама:

Головне сьогодні