Обвал на ринку житла знизив кількість розлучень в США

— 25 грудня 2009, 10:53

Кількість розлучень в Америці скоротилася на 4% за минулий рік. Причиною цього експерти називають обвал ринку нерухомості: подружні пари не поспішають розлучатися, очікуючи, поки вартість їхньої нерухомості знову виросте, пише Інтерфакс з посиланням на The Wall Street Journal.

Ціни на житло в США все ще залишається суттєво нижчими докризового рівня, незважаючи на поступове відновлення економіки.

За інформацією сайту Economy.com, об'єм зобов'язань з іпотеки 31,8% домовласників, нерухомість яких закладена вперше, перевищує нинішню вартість цієї нерухомості.

Таким чином, якщо американці зараз вирішать розлучитися, їм доводиться ділити не будинок чи прибуток від його продажу, а обов'язки з виплати іпотечного кредиту.

"Раніше пари, що розлучаються, вели боротьбу за будинок, оскільки він означав постійність і стабільність для дітей. Тепер цього не відбувається. Тепер усі хочуть втекти з дому", - зауважив президент Institute for Divorce Financial Analysts Фаді Барадіхі.

Тож перш ніж подавати на розлучення подружжя думає, чи зможе хтось з них один сплачувати іпотеку.

Звісно, у екс-закоханих варіанта домовитися про спільне володіння будинком з надією продати його в майбутньому, коли ціни знову стабілізуються.

Є ще одна опція - будинок можна здавати в оренду. І цей варіант стає все більш популярним. Однак купити інше житло в цій ситуації також важко, адже іпотеку все одно доводиться виплачувати.

Реклама:

Головне сьогодні