Під час Різдвяної меси Папу Римського звалили на землю. ВІДЕО

— 25 грудня 2009, 12:01

З відео видно, що жінка перелізла через дерев'яну огорожу, яка відокремлює центральний прохід базиліки від місяця, де стоять прихожани, і кинулась до Папи, поки її не забрали охоронці.

На відео видно, як жінка вхопилась за ризи Бенедикта XVI, коли її відтягувала охорона. В результаті понтифік упав на неї.

Спікер Ватикану заявив, що жінка виглядала психічно неврівноваженою, її забрала ватиканська поліція. Крім того, вірянка збила з ніг кардинала Роджера Ечегерея, яка забрали у лікарню для обстеження.

Як повідомляє АР, це був один з найсерйозніших інцидентів, які трапились за 5 років перебування Бенедикта Папою Римським.

Наприкінці минулорічної меси жінка перестрибнула через кордони, щоб наблизитись до понтифікат, але її швидко оточила охорона.

Ця жінка теж носила червоний светр з капюшоном, але прес-служба папи заявила, що це була не та сама жінка, яка атакувала Бенедикта під час цьогорічної меси.

Наразі жінка, яка збила з ніг Бенедикта XVI запевняє, що просто хотіла обійняти понтифіка. Принаймні так вона пояснила свої дії стражам порядку.

Зараз Папа римський Бенедикт XVI почувається добре й готовий у п'ятницю виступити з різдвяним зверненням до "Граду і миру", повідомив представник Ватикану Федеріко Ломбарді.

Різдвяну службу в цьому році було розпочато на дві години раніше, ніж зазвичай. Причиною цього є похилий вік Папи, якому в квітні майбутнього року виповниться 83 роки, повідомляє Inopressa з посиланням на Libération.

У своїй проповіді Папа виступив проти егоїзму індивідуального та колективного. Звертаючись до мільйонів віруючих, глава Римо-католицької церкви заявив, що "конфлікти у світі, труднощі у стосунках є наслідком того, що ми закрилися у своїх власних інтересах і в наших власних думках, в нашому крихітному внутрішньому світі".

Реклама:

Головне сьогодні