Німці кладуть під ялинку хай-тек подарунки

— 25 грудня 2009, 17:00

Найчастіше німці дарували цього року один одному якісну техніку. Насамперед, комп'ютери, смартфони, різноманітні електроприлади для роботи і дозвілля.

Про це заявило галузеве об'єднання BITKOM, повідомляє "Німецька хвиля".

У гонитві за останніми хай-тек розробками німці, незважаючи на кризу, найчастіше обирали міні-лептопи, нетбуки, блюрей-плеєри, телевізори, домашні кінотеатри та цифрові рамки до фотографій.

Особливим попитом серед німців користувалися нетбуки. Обсяги продажу мобільних міні-комп'ютерів цього року зросли більш ніж у чотири рази у порівнянні з минулим роком, тобто до двох з половиною мільйони штук. Майже половина обсягу проданих товарів припала саме на передріздвяний час.

Популярним подарунком стали також мультимедійні мобільні телефони останнього покоління. Продаж так званих смартфонів у порівнянні з минулим роком зріс майже на 150%, збільшивши показник до майже чотирьох мільйонів проданих одиниць.

Що стосується цифрових фоторамок, то вони ще й стали найбільш популярним не дуже дорогим подарунком, адже коштують в середньому 75 євро за штуку. Цього року їх купували вдвічі частіше, ніж минулого, загалом розкуплено два мільйони екземплярів.

Так само популярними різдвяними подарунками цього року у німців були телевізори з пласкими екранами. Їх цього року продали на 20% більше, ніж минулого. Телевізори цього Різдва німцям було купувати набагато вигідніше, ніж минулого, адже ціни на них у порівнянні з минулим роком дуже впали - щонайменше на 13%.

Реклама:

Головне сьогодні