Губернатор подав у відставку через відео з повіями

— 28 грудня 2009, 18:00

86-річний губернатор індійського штату Андхра Прадеш Нараін Дутт Тіварі змушений був піти у відставку після того, як у теленовинах показали відео, де чиновник замається сексом з трьома жінками, передає ВВС.

Дівчат до губернатора привела жінка, якій той нібито пропонував ліцензію на гірничо-видобувні роботи в обмін на сексуальні послуги, але обдурив її.

У результаті обдурена жінка вирішила підставити Тіварі і передала компрометуючий запис каналу ABN Andhra Jyoti News.

Спочатку канцелярія губернатора стверджувала, що відеозапис сфабриковано.

"Новинний канал показав фальшивку з мерзенним наміром очорнити губернатора", - заявив помічник Тіварі Аріендра Шарма.

Однак представники опозиції і групи із захисту прав жінок вийшли на вулиці столиці штату, Хайдарабад, з вимогами про відставку губернатора.

У результаті Тіварі, ветеран правлячої партії Індійський національний конгрес, направив президенту листа з проханням про відставку, посилаючись на проблеми зі здоров'ям.

У свою чергу, суд заборонив телеканалу повторювати ролик в ефірі, після того, як Шарма подав петицію, в якій стверджував, що відео "може послабити і принизити губернаторську владу".

Тим не менше відеоролик тривалістю у три хвилини в суботу став найбільш популярним в індійському секторі YouTube.

А сама тема скандалу була винесена на перші шпальти провідних індійських газет, поклавши початок бурхливим дебатам в інтернеті про поведінку індійських політиків.

Реклама:

Головне сьогодні