У Німеччині з’явиться цифрова бібліотека з відкритим доступом для всіх

— 3 грудня 2009, 13:08

Німецька цифрова бібліотека охопить в одну мережу бази даних 30 тисяч різних культурних та наукових установ по всій Німеччині, повідомив у середу статс-міністр з питань культури Бернд Нойманн.

За словами відповідального за культурні справи політика, створення Німецької цифрової бібліотеки є "проектом століття", "квантовим стрибком у світ цифрової інформації" та "гідною відповіддю Google", повідомляє "Німецька хвиля".

Передбачається, що ця бібліотека охопить цифрові копії книг, картин, архівних матеріалів, скульптур, нот, музичних творів і фільмів, які зберігаються у культурних та наукових установах Німеччини, бібліотеках, архівах, музеях, медіатеках. Створивши свою Цифрову бібліотеку, Німеччина зробить внесок у нещодавно ухвалену Європейську цифрову бібліотеку "Європеана", сказав Нойманн.

У зв'язку з ухваленням рішення про створення Німецької цифрової бібліотеки, політик згадав також намагання інтернет-концерну Google, який останнім часом викуповує права на використання для оцифровування великих бібліотечних ресурсів, зокрема в Європі.

"Німецька цифрова бібліотека є у цьому контексті гідною відповіддю Google", - вважає Нойманн. В рамках цього мега-проекту німці, звісно, збираються прискіпливо дотримуватися усіх існуючих авторських прав.

Реклама:

Головне сьогодні