Кухарі відрізняються найбільш шкідливими звичками
Науковці склали рейтинг найбільш "здорових" та "нездорових" професій, передає ВВС.
В опитуванні, проведеному в інтернеті страховою компанією Medicash взяли участь 3 тисяч осіб, серед яких були представники більшості спеціальностей, в тому числі 100 кухарів.
Як з'ясувалося, кухарі найбільше палять і, що саме дивне, з'їдають кілька пачок чіпсів і плиток шоколаду на день.
Не відстають від них і фермери: близькість до природи не заважає їм викурювати в середньому по 50 сигарет на тиждень і з'їдати по 14 пачок усіляких жирних, солоних, солодких і інших нездорових закусок.
Слідом за кухарями та фермерами йдуть електрики, співробітники страхових компаній і будівельники.
У десятку найбільш "нездорових" професій потрапили також водії вантажівок і оператори сервіс-центрів.
Зовсім інша справа - люди реклами. Ці обмежуються 9 цигарками на тиждень і п'ють дуже помірно, майже як вчителі.
Непогані показники в тому, що стосується шкідливих звичок, продемонстрували також юристи та секретарі.
У середньому опитані випивали по шість порцій спиртних напоїв і викурювали по 21 сигарети в тиждень.
"Здавалося б, як у кухарів можуть бути настільки нездорові звички, коли вони в силу своєї професії повинні знати, що таке смачна й корисна їжа? Проте насправді, коли вони, провівши цілий день біля плити, повертаються з роботи додому, їм просто хочеться впасти в ліжко і ні про що не думати", - зауважив представник Medicash Пітер Лоріс.
Однак, за словами Майлза Квеста з Британської асоціації працівників готельного бізнесу, до отриманих даних про звички кухарів слід ставитися з певним скептицизмом.
"Ніхто не сумнівається в тому, що робота на кухні пов'язана з величезним стресом, і все ж таки я думаю, що більшість кухарів прагне до здорового способу життя, і я не думаю, що вони так вже й часто харчуються вдома напівфабрикатами. Ну а що стосується куріння, то ці показники падають серед усіх професій", - вважає Квест.