У 2009-му році зменшилася кількість тигрів

— 31 грудня 2009, 14:19

За останніми даними екологів, у всьому світі на волі нині мешкають близько 3200 тигрів, передає "Німецька хвиля".

Головна причина зменшення популяції хижаків - браконьєрство і нелегальна торгівля їхніми зубами, хутром і кістками, що використовуються у традиційній азійській медицині.

"Якщо у боротьбі з браконьєрством найближчим часом не станеться прориву, то тигри залишаться тільки в зоопарках", - зауважив експерт Всесвітнього фонду дикої природи Фолькер Гомес.

Загрозу відчувають і білі ведмеді. Глобальне потепління змінює умови природного середовища, де мешкають ці тварини. 2009 року кількість білих ведмедів скоротилася. Це тривожна тенденція, б'ють на сполох екологи.

Значна частина Арктики може до 2050 року перетворитися на територію без білих ведмедів. За даними експертів фонду, 2009 рік виявився також поганим і для носорогів, жаб та амфібій.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас 2009 року були й позитивні зрушення. Нині у світі на волі мешкають приблизно 35 амурських леопардів.

Тому захисники природи з надзвичайною радістю цього року сприйняли повідомлення з російського Далекого сходу про самицю амурського леопарда з трьома дитинчатами. Фотографії родини амурських леопардів, зроблені патрулем, що захищає цих рідкісних тварин у регіоні від браконьєрів, спричинили значний резонанс.

Позитивною новиною стало й те, що популяція рисі у баварському лісі залишається стабільною. Експерти навіть вважають цілком реальною перспективу повернення цих тварин на альпійські території.

Реклама:

Головне сьогодні