Крамниці Duty Free можуть лишити без алкоголю та парфумів

— 31 грудня 2009, 18:30

"По інший бік контрольно-пропускних пунктів у магазинах Duty-Free і ресторанах потенційні терористи можуть купити все, що необхідно для виготовлення бомби", - сказав голова Німецької поліцейської профспілки Райнер Вендт в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung.

Профспілковий лідер звернувся з вимогою до Брюсселя якомога швидше заборонити в усіх аеропортах Європейського Союзу продаж таких товарів, як алкоголь, парфуми або, скажімо, леза для гоління.

Не менш небезпечним, на думку Вендта, є й використання в ресторанах, розташованих у зоні відльоту, металевих ножів та виделок, повідомляє Німецька хвиля.

"Безпека громадян повинна мати пріоритет над економічними інтересами", - заявив Вендт.

Об'єднання німецьких пілотів Cockpit також закликало переглянути перелік товарів, які пропонуються в крамницях Duty Free.

Тут може бути серйозний ризик для безпеки, сказав речник об'єднання німецьких пілотів Йорґ Гандверґ в розмові з газетою Tagesspiegel.

Він звернув увагу на такий нюанс: часто у пасажирів при контролі відбирають абсолютно нешкідливий багаж, але потім в Duty Free вони можуть придбати досить небезпечні речі.

Як приклад Гандверґ навів випадок, який трапився з ним особисто в Лондоні – на контролі йому довелося віддати пляшку з водою, а вже після контролю, перед тим, як сідати в літак, він міг спокійно купити лезо для гоління.

Звичайно, одним лезом не підірвеш літак, але для нападу на персонал цього достатньо, сказав Гандверґ.

Минулої п'ятниці 23-річний нігерієць, який перебував на борту американського літака, що летів з Амстердама, при заході на посадку в аеропорту Детройта намагався підірвати бомбу.

Інцидент спричинив нову дискусію навколо заходів безпеки на летовищах.

Реклама:

Головне сьогодні