Тест

Німеччина готова віддати Україні непотрібну вакцину від свинячого грипу

Німеччина замовила надмірну кількість вакцини від нового грипу H1N1. Зважаючи на те, що нині німецьке населення йде прищеплюватися пасивніше, ніж очікувалося, федеральні землі вже намагаються продати непотрібні протигрипозні медикаменти за кордон та шукають зацікавлених, повідомляє "Німецька хвиля".

Як розповів в інтерв'ю газеті "Вестфален-Блатт" держсекретар міністерства охорони здоров'я Тюрінгії Гартмут Шуберт, існують міркування уступити 2 мільйони доз вакцини Україні, яка "засвідчувала свій інтерес до її купівлі".

Вакцина може бути надана українцям і безкоштовно як гуманітарна допомога. Однак, підкреслив Шуберт, витрати за невикористаний обсяг профілактичних засобів повинні понести не німецькі землі, а центральний бюджет.

Тим часом, в Україні організованого щеплення проти "свинячого грипу" ще не проводилося. Жодна вакцина досі не пройшла реєстрації у відповідному відомстві.

"У процесі реєстрації знаходиться декілька вакцин, медикаменти закуповувалися", - коментують у вітчизняному Мінздоров'я.

Кількість громадян у Німеччині, що вже прищепилися від пандемічного грипу H1N1, становить 5%. Навіть серед медиків таких лише 15%.