Шахраї лякають українців смсками про телефон

— 14 січня 2010, 11:47

Про це повідомляє Український державний центр радіочастот у четвер.

Афери відбуваються наступним чином. На ваш телефонний номер надходить повідомлення приблизно такого змісту: "Український державний центр радіочастот повідомляє, що у зв'язку з введенням нових правил всі не зареєстровані мобільні телефони та всі телефони, коди ІМЕІ яких знаходяться у "сірому" та "чорному" списках, з 15.01.2010 будуть блоковані і в подальшому операторами обслуговуватися не будуть. Статус ІМЕІ вашого телефону не визначений..."

Далі махінатор пропонує зареєструвати телефон, відправивши смс, наприклад, текстом 5540 на номер 420 (номера можуть бути різними). Вартість такого смс-повідомлення буде коштувати від 5 до 10 гривень, а іноді й дорожче.

УДЦР радить користувачам мобільних телефонів не реагувати на такі смски аферистів. Нічого спільного з законним підключенням терміналів до мережі і обслуговуванням національними операторами такі повідомлення не мають.

Нагадуємо, що смс-овідомлення, які, при необхідності, оператор надсилає на телефон громадян містить лише інформацію про можливе відключення терміналу та номером телефону для отримання довідки.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні