Фотографія Медведєва стала четвертою серед найдорожчих у світі

— 18 січня 2010, 12:58

Фотознімок "Тобольський кремль" зроблений Медведєвим опинився на четвертому місці у рейтингу найдорожчих фотографій світу, передає "Коммерсант".

Так, 16-го січня на Різдвяному ярмарку робота російського президента пішла з молотка за 51 мільйон російських рублів (близько 1 мільйона 725 тисяч доларів).

Таку суму за знімок виклав член ради директорів компанії "ИЛИМ-Групп" Михайло Зінгаревич.

Наразі найдорожчим знімком у світі вважається безіменна фотографія американця Річарда Прінса. Знімок з серії "Ковбой" був придбаний невідомим покупцем у 2008-му році за 3 мільйони 401 тисячу доларів.

На другій сходинці рейтингу знаходиться диптих німця Андреса Гурські "99 центів II". Це фото у 2007-му році придбав вітчизняний колекціонер Віктор Пінчук. За знімок бізнесмен виклав 3 мільйони 346 тисяч доларів.

Фотографія Дмитра Медведєва "Тобольський Кремль"

У трійку найдорожчих фотографій світу також входить робота американця Едварда Штайхена "Місячне сяйво у ставку". Знімок 1904-го року був придбаний приватним колекціонером у 2006-му році за 2 мільйони 928 тисяч доларів.

До речі, президент Росії славиться своєю любов'ю до фотографування. Зокрема, Медведєв робить свої знімки на дзеркальний фотоапарат Canon та фотокамеру Leica S2-P.

Реклама:

Головне сьогодні