Тест

Повій у "Кварталі червоних ліхтарів" поменшає вдвічі. Їм ставлять нові вимоги

"Амстердам - світова метрополія, і проституція - її невід'ємна частина", - вважає член міської ради столиці Нідерландів Лодевійк Аскер, повідомляє "Німецька хвиля".

Тож, особливо важливо гарантувати, що усі ті, хто працює на ниві секс-послуг, зокрема у всесвітньо відомому "Кварталі червоних ліхтарів", роблять це добровільно. Для цього міські мужі пропонують підвищити мінімальний вік повій з 18 до 23 років.

"Дівчатка з Болгарії, Румунії чи Угорщини потрапляють сюди, щойно їм виповнюється вісімнадцять, і ще дуже вразливі. Їх привозять сюди, але вони ще не достатньо дорослі, аби витримувати такий стрес", - пояснив Асшер в інтерв'ю виданню "De Telegraaf".

"Жінка, якій вже виповнилося 23 роки, натомість, набагато доросліша і може краще себе захистити", - пояснюють чиновники.

Крім того, однією з передумов праці повією в Амстердамі мають стати обов'язкові знання нідерландської чи англійської мови. А ще міська адміністрація планує зобов'язати усіх "нічних метеликів" отримати ліцензію на роботу в Амстердамській торговельній палаті.

У рамках прийнятого містом рішення оновити "Валлен", більш відомий як "Квартал червоних ліхтарів", кількість вітрин з повіями, яких нині налічують понад 500, наступними роками буде скорочено вдвічі.

Поки що ж, згідно з планом міськради, між 4 та 8 годиною ранку повіям заборонять стояти у вітринах. У цей період правоохоронці виловлюватимуть нелегальних повій та сутенерів.