Головним кумиром росіян став Гагарін

— 20 січня 2010, 15:35

Улюбленим героєм вітчизняної історії ХХ століття, за підсумками опитування громадян Росії, визнаний Юрій Гагарін, пише "Лента.ру" з посиланням на Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Як показало дослідження, перший радянський космонавт набрав 35% голосів. На другому місці опинився поет, музикант і актор Володимир Висоцький (31%), на третьому - полководець Георгій Жуков (20%).

За ними слідують письменники Лев Толстой і Олександр Солженіцин, політики Йосип Сталін і Володимир Ленін, правозахисник Андрій Сахаров і актор Андрій Миронов.

Серед жінок найбільш високу позицію зайняла спортсменка Ірина Родніна з 9%, від неї трохи відстала балерина Майя Плісецька (8%).

У порівнянні з 1999 роком рейтинг Юрія Гагаріна виріс на 5 відсоткових пунктів, що дозволило йому обійти Висоцького, чий показник популярності не змінився.

У Всеросійському центрі відзначають, що Гагарін і письменник Михайло Булгаков найбільш популярні серед молоді, Висоцький - улюбленець людей середнього віку (до 34 років), а Жуков, Сталін і Ленін - кумири старшого покоління.

Опитування проводилося 9 і 10 січня 2010 року в 140 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Усього в дослідженні взяли участь 1600 чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні