На Донеччині немає чим робити немовлятам щеплення проти туберкульозу

— 20 січня 2010, 17:31

Новонародженим на Донеччині припинено щеплення БЦЖ , яке зазвичай робиться через дві доби після пологів. Причина - відсутність централізованого постачання вакцини з Києва, передає "Німецька хвиля".

За повідомленням обласної санстанції, бити тривогу медики почали ще в листопаді, коли побачили, що вакцина закінчується.

Донецька область уперше має справу з такою проблемою, стверджують медики. За словами головного педіатра-неонатолога Донецька Олени Дутової, за 19 років її практики вперше відбуваються перебої з щепленням проти туберкульозу.

Нині в місті невакціновано понад півтисячі новонароджених. Батьки малюків дуже занепокоєні ситуацією, каже лікар, адже відомо, наскільки в Україні розповсюджений туберкульоз.

В принципі, лікар зауважує, що щеплення можна зробити і трохи пізніше. Утім, завжди небезпечно, коли порушується упорядкована система.

За словами заступника головного санітарного лікаря області Лариси Гусєвої, ввечері у вівторок у телефонній розмові співробітники міністерства охорони здоров'я пообіцяли вирішити проблему за рахунок Криму, де, за їхніми словами, нібито є надлишок вакцини.

Гусєва також пояснила , що область не має права самостійно закупати цю вакцину, а міністерство не дає жодних пояснень, чому припинено централізоване постачання вакцини в Донецьку область.

Реклама:

Головне сьогодні