Суміші для куріння заборонили продавати в інтернеті

— 21 січня 2010, 18:14

Заборона на торгівлю сумішами для куріння торкнулася й інтернету. Кількість онлайн-магазинів, які пропонують цю продукцію скоротилася в рази, але любителі дурману шукають способи його самостійного виготовлення, пише "Інтерфакс".

Щоправда, незважаючи на заборону, торгівля різними сумішами для куріння у всесвітній мережі триває, але при цьому деякі відомі тютюнові онлайн-крамниці припинили свою роботу або переглянули асортимент своїх товарів.

Крім того, деякі тютюнові інтернет-магазини прибрали зі своїх сторінок цінники на асортимент сумішей для куріння та можливість напряму замовити товар. До того ж, існує можливість за телефоном обговорити зустріч з кур'єром, який доставить будь-яке замовлення.

Більшість курильних сумішей пропонуються без вказівки їх складу під комерційними найменуваннями, такими як "Nirvana", "Мрія'', "Амстердам".

При цьому на тематичних форумах читачі почали ділитися порадами з пошуку місць придбання сумішей для куріння.

На цьому тижні уряд Росії заборонив поширення компонентів так званих сумішей для куріння.

Як говориться в постанові кабінету міністрів, розміщеному в банку даних нормативних документів уряду, список наркотичних засобів і психотропних речовин, обіг яких в Росії заборонено, доповнюється деякими новими найменуваннями.

Зокрема, тепер заборонений оборот "Листа шавлії провісників (лист рослини виду Salvia Divinorum)", "Сальвіноріна А", "Насіння троянди гавайської (насіння рослини виду Argyrea Nervosa)", "Квітки і листя блакитного лотоса" (квітки і листя рослини виду Німфея Caerulei).

Оборот цих же речовин заборонено відповідною постановою для розповсюдження у великому і особливо великому розмірі.

Реклама:

Головне сьогодні