Провалений Радою закон про зовнішнє оцінювання не вплине на його проведення – УЦОЯО

— 22 січня 2010, 13:35

Про це йдеться у заяві Українського центру оцінювання якості освіти, поширеній у п'ятницю.

Законопроект, який не прийняла у четвер Верховна Рада, в основному регламентував проблеми інформаційної безпеки проведення зовнішнього оцінювання та деякі інші аспекти цього процесу. Його прийняття було дуже бажаним, але не вирішальним для здійснення зовнішнього оцінювання фактом.

Тому зовнішнє оцінювання в червні 2010 року, як і в попередні роки, буде проводитися на підставі діючих рішень Уряду України та наказів Міністерства освіти і науки України, які пройшли державну реєстрацію і визнані такими, що відповідають діючому законодавству.

Як йдеться у заяві УЦОЯО, результати голосування у Верховній Раді були очікуваними. Проти цього законопроекту голосували лише три народні депутати. Водночас парламентські фракції Партії регіонів та Комуністичної партії в голосуванні участі не брали.

УЦОЯО додає, що 21 січня нардепом Кириленком В'яеславом було внесено новий законопроект про зовнішнє оцінювання якості освіти (реєстраційний номер №5544).

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада не прийняла законопроект про введення системи зовнішнього незалежного оцінювання рівня знань.

За прийняття в цілому законопроекту №4241 проголосувало 203 депутата при мінімально необхідних 226. Також парламент відмовився відправити цей законопроект на повторне друге читання.

Реклама:

Головне сьогодні