Грип повернеться в Україну в лютому – медики

— 22 січня 2010, 16:36

Медики прогнозують, що друга хвиля епідемії грипу та ГРЗ розпочнеться на початку лютого, передає "Інтерфакс".

"Ми думаємо, вона дійсно буде. Другий підйом ми очікуємо вже на початку лютого", - заявив директор Українського центру грипу та ГРВІ Олександр Гриневич на прес-конференції в п'ятницю.

При цьому, він відзначив, що на сьогоднішній день ситуація в Україні стабілізувалася і епідпоріг трохи перевищено лише в чотирьох регіонах.

Разом з тим, зниження температури може сприяти поширенню грипу та ГРЗ, а також збільшення кількості людей, які звернуться за допомогою до медичних установ.

За словами Гриневича, при цьому комбінація вірусів, які будуть викликати захворювання, залишиться колишньою, сезонний і пандемічний грипи, а також ГРЗ і ГРВІ, однак пандемічний грип буде превалювати.

Водночас в Українському центрі грипу чекають на початку наступного тижня реєстрації російської вакцини проти пандемічного грипу.

Так, Гриневич нагадав, що в Україні проходили процес реєстрації дві вакцини - російського і канадського виробництва.

"Процес реєстрації російської вакцини підходить до кінця. Зокрема, були проведені клінічні дослідження на 500 волонтерів. У них взята кров на дослідження антитіл, які були вироблені під дією вакцини", - розповів директор Українського центру грипу.

Після того, як ця вакцина буде зареєстрована, уряд України розгляне питання про її закупівлю за державні кошти.

Реклама:

Головне сьогодні