YouTube дозволить дивитися фільми за гроші

— 22 січня 2010, 18:02

З 22-го січня відвідувачі сайту з США зможуть за гроші переглядати фільми з кінофестивалю незалежного кіно "Санденс", що проходить у місті Парк-Сіті, штат Юта.

За чотири долари можна буде отримати можливість переглянути фільми, що беруть участь у фестивалі. Після оплати доступ буде діяти протягом 48 годин, передає ВВС.

Виручені від показу гроші будуть ділитися між правовласниками і відеоресурсом.

Поки на сайті можливо побачити лише п'ять фільмів, проте надалі YouTube сподівається збільшити кількість розміщених на сайті картин за рахунок залучення до проекту нових партнерів.

Як зазначають аналітики, запуск нового сервісу є ще однією спробою компанії Google змусити відеоресурс приносити гроші. Однак успішність проекту в експертів викликає сумніви.

Ще восени 2006 року компанія Google за 1,6 мільярдів доларів придбала портал YouTube. Але незважаючи на те, що YouTube, за даними сайту Alexa.com, є третім за популярністю сайтом у світі, заробити на ньому не вдається, про це неодноразово заявляв виконавчий директор Google Ерік Шмідт.

Розміщення реклами не приносить тих доходів, на які спочатку розраховували в Google, а обслуговування сайту обходиться досить дорого.

До речі, найчастіше на YouTube здобувають популярність вірусні чи кумедні ролик. Зокрема, днями на відео ресурсі хітом ста ролик про те, як у бобслеїсти луснув костюм.

Відеоролик, в якому видно, як костюм британської бобслеїстки Джилліан Кук луснув перед початком заїзду, зібрав понад 1,4 мільйона переглядів, повідомляє Ananova.

Інцидент стався 16 січня. Вже через кілька годин запис був викладений в інтернет.

Реклама:

Головне сьогодні