McDonald's програв суд через шматок сиру

— 27 січня 2010, 11:25

Суд міста Леуварден ухвалив, що рішення керівництва McDonald's було занадто суворим, і зобов'язав ресторан швидкого харчування в містечку Леммер, де стався інцидент, виплатити незаконно звільненій офіціантці близько 4200 євро - її зарплату за 5 місяців, повідомляє ВВС.

У березні минулого року офіціантка була звільнена за те, що безкоштовно дала своєму колезі шматочок сиру, додавши його до вже купленого гамбургера.

Керівництво ресторану пояснило своє рішення про звільнення співробітниці тим, що вона порушила корпоративні правила, які не дозволяють безкоштовно годувати своїх знайомих, родичів та колег.

Незважаючи на те, що інший співробітник заплатив за гамбургер, кажуть представники McDonald's, він повинен був заплатити більше, тому що доданий офіціанткою шматочок сиру перетворив гамбургер в чізбургер.

Однак це пояснення не переконало суд Леуварден. У постанові суду, яке цитує агентство Франс прес, сказано: "Звільнення було занадто жорстким заходом. Це всього лише шматок сиру".

Постанова голландського суду збіглася з публікацією квартального звіту McDonald's, згідно з яким чистий прибуток мережі ресторанів за останні три місяці збільшився майже на 25%.

Реклама:

Головне сьогодні