Українські секс-працівниці поступилися лідерством росіянкам і румункам

— 27 січня 2010, 12:46

Про це свідчать дані нової доповіді організації TAMPEP, яка займається в першу чергу профілактикою ВІЛ і венеричних захворювань серед працівників секс-індустрії, повідомляє ВВС.

У 2006 році трійку лідерів списку складали Росія (1 місце), Україна (2 місце) і Румунія (3 місце).

Проте вже в 2008 році трійка змінилася: на перше місце вийшла Румунія (12%), за нею йде Росія (9%), на третьому місці опинилася Болгарія (8%).

Далі в списку йдуть Нігерія та Україна (по 7%), а потім велика група країн з показниками в 3-4% - Білорусь, Молдова, Угорщина, Польща, країни Балтії та інші.

У своїх висновках про кількість вихідців з Росії TAMPEP обмовляється, що всі російськомовні часто сприймаються як громадяни Росії, хоча не завжди все саме так.

TAMPEP, що фінансується Євросоюзом, веде збір даних через громадські організації та органи охорони здоров'я, які надають допомогу працівникам секс-індустрії.

За даними дослідження, на країни Центральної та Східної Європи, у тому числі країни Балтії і Балкани, припадає близько 70% мігрантів серед працівників секс-індустрії в 27 країнах ЄС.

Великі групи становлять вихідці з Африки (12%), а також з Латинської Америки та країн Карибського басейну (11%).

За даними ТАМПЕП, штаб-квартира якої розташована в Амстердамі, близько 70% всіх секс-працівників в так званих "старих" країнах ЄС - це мігранти. У нових країнах, що вступили в ЄС в 2004 і 2007 роках, частка мігрантів у цій групі населення значно нижча.

У таких країнах, як Італія, Іспанія, Австрія і Люксембург мігранти становлять від 80 до 90% працівників секс-індустрії. Водночас частка мігрантів у Португалії значно нижча (56%), і ще менша у Британії (41%). При цьому в Лондоні ця частка становить 80%.

"Зі вступу до ЄС Болгарії та Румунії багато працівників секс-індустрії з цих країн не мають обмежень у пересуванні завдяки своєму новому юридичному статусу", - зазначається в доповіді.

"Крім того, робота на вулиці дозволяє їм працювати лише від випадку до випадку і змінювати місце перебування за власним вибором, що значно посилює їхню мобільність", - зауважують автори доповіді.

Нагадаємо, Румунія і Болгарія в 2007 році вступили до Євросоюзу, а їх громадяни отримали право безперешкодно їздити в інші країни-члени організації.

Реклама:

Головне сьогодні