Тест

Новий пристрій від Apple – планшетний комп’ютер iPad. Фото. Відео

У середу ввечері у Сан-Франциско керівник компанії Apple Стів Джобс представив новий пристрій - планшетний комп'ютер з назвою iPad. Він є чимось проміжним між смарфтонами і ноутбуками. Товщина пристрою - 1,2 см, вага - 680 грамів, діагональ дисплею 9,7 дюймів.

Його власники зможуть користуватись інтернетом, читати електронні книги, грати в комп'ютерні іграшки, переглядати і змінювати фото, дивитись відео, повідомляє The New York Times.

За словами Стіва Джобса, понад 75 мільйонів людей по всьому світі знають, як користуватись iPad. Цими знавцями є власники телефонів iPhone і плеєрів iPod.

Підсумок Стіва Джобса: "Наша найбільш передова технологія, у чудовому і революційному пристрої за неймовірною ціною".

Новий пристрій дозволяє дивитись відео, на ньому є віртуальна розкладка для клавіатури, що робить його зручним для набирання тексту. Втім, до iPad можна приєднати і звичайну клавіатуру.

Ціна - від 499 до 829 доларів. "Коли ми вирішили створити iPad , у нас були не лише певні технічні цілі і плани стосовно інтерфейсу, але й агресивні цінові плани, тому що ми хочемо вкласти цей пристрій у руки багатьох людей", - сказав Стів Джобс.

Підсумок Стіва Джобса: "Наша найбільш передова технологія, у чудовому і революційному пристрої за неймовірною ціною".
За 499 доларів власник iPad матиме планшет з модулем флеш-пам'яті у 16 гігабайтів, з можливістю підтримки Wi-Fi.

За $599 можна придбати iPad з модулем флеш-пам'яті у 32 гігабайтів, за $699 пам'яті буде ще більше - 64 гігабайтів.

Моделі з можливостями 3G коштуватимуть додаткових $130.

На пристрої є лише одна зовнішня кнопка. Решта ж кнопок "з'являються" лише після взаємодії екрану з пальцями користувача. "Він має лише одну зовнішню кнопку. Виглядає дуже легким і тонким, його екран має чіткі яскраві кольори", - коментує The New York Times.

Пристрій може працювати 10 годин без перезарядки. "Ви можете летіти з Сан-Франциско у Токіо у дивитись відео (на iPad) увесь цей час", - переконує Стів Джобс.

За його словами, iPad також має батарею, яка підтримує пристрій у автономному режимі standby більше, ніж місяць. Пристрій можна залишити і він буде працювати з деяким зарядом навіть якщо ви повернетесь після кількох тижнів.

iPad обладнаний розробленим Apple чіпом A4 з тактовою частотою 1 гігагерц. У пристрій вмонтований компас, мікрофон, він підтримує стандарти Bluetooth 2.1 і Wi-Fi 802.11n, з нього можна переглядати Google Maps.

Поставки телефону по всьому світу почнуться за 60 днів.

У нового пристрою буде повноформатний браузер і доступ до 125 тисячі матеріалів, викладених у інтернет-магазині Apple App.

Як пише The New York Times, Apple підписала контракти з п'ятьма найбільшими американськими видавництвами Penguin, HarperCollins, Simon & Schuster, Macmillan і Hachette. Книги цих видавництв можна буде загружати з онлайн магазину iBook.

Втім, як зауважує The New York Times, Apple та інтернет-магазин Amazon тепер у конфлікті, адже продажі книжок, музики і відео складають половину прибутків Amazon.

Усі фото АР, Reuters