Toyota перевірить продані автомобілі на безпечність

— 29 січня 2010, 17:10

"Тойота має намір модифікувати чи замінити педаль газу, щоб вона не застрявала в килимі", - розповів представник компанії, повідомило ВВС.

Недавнє відкликання машин у США стосувалися моделей Toyota Highlander 2008-2010 років, а також Corolla, Venza, Matrix і Pontiac Vibe 2009-2010 років.

Після повідомлень про додаткове відкликання авто у США, а також Європі і Китаї, на токійській біржі акції компанії падають другий день. Після падіння в середу на 4,3% у четвер цінні папери найбільшого в світі автовиробника втратили ще 3,9% своєї вартості.

За інформацією офіційного імпортера автомобілів Toyota на територію в Україну, наразі невідомо, чи є на території нашої країни небезпечні автомобілі.

У коментарі "Українській правді. Життя" у компанії повідомили, що Toyota не відкликає авто, а проводить профілактику з метою переконатись у безпечності машин.

"Це не відклик. Це буде профілактика. Це означає, що по моделях буде проходити перевірка. Офіційну позицію, як це буде стосуватись автомобілів на Україні і чи постачались на територію України ці автомобілі, ми скажемо у понеділок", - повідомили нам у компнії.

"Відклик автомобіля означає, що їх будуть забирати у користувачів. Тут їх не будуть забирати. Максимум, це можуть ділери обдзвонювати усіх клієнтів і скоріше за все на територію України такі автомобілі не постачались. Це була проблема на території США, а на території Європи такої проблеми не було", - пояснили в компанії-імпортері.

Реклама:

Головне сьогодні