Негода вимкнула світло понад 200 населеним пунктам в Україні

— 8 січня 2010, 14:01

Зокрема, через шквалисті пориви вітру, мокрий сніг і дощ, а також через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач, без електроенергії залишились 141 населений пункт у Полтавській області, 52 - у Харківській, 16 у Київській і 9 Луганській областях.

Як повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій, електрику відновлюють бригади обленерго.

Станом на 7 ранку п'ятниці рух автомобільного, залізничного та авіаційного транспорту був забезпечений. На розчищенні автодоріг від Укравтодору задіяні 1052 одиниці спеціальної техніки та 2051 працівник, повідомляє МНС.

Міністерство транспорту й зв'язку також повідомляє, що на 8 ранку 8 січня серйозних порушень у функціонуванні об'єктів транспортного комплексу та зв'язку через погіршення погодних умов на території України не сталося.

Проте ще залишаються без зв'язку 47 населених пунктів через складні погодні умови, не працюють 30 сільських АТС ВАТ "Укртелеком".

За інформацією "Укрзалізниці", на ранок п'ятниці через складні погодні умови було затримано на незначний час 4 поїзди на Південній залізниці.

Морські торговельні порти північно-західної частини Чорного моря (порт Білгород-Дністровський, порт Одеса) працюють з обмеженнями по погоді.

За інформацією "Укравтодору", проїзд на автодорогах державного та місцевого значення забезпечено.

У Житомирській та Чернігівській областях йде місцями невеликий сніг, у східних областях місцями дощ. У Сумській, Київській, центральних та південних областях місцями тумани, в західних областях без опадів.

На перевальних ділянках доріг в Карпатах без опадів. Лише на Латірському перевалі (проходить автомобільна дорога М-06 Київ - Чоп) йде невеликий сніг.

У Криму на Ангарському перевалі (проходить автомобільна дорога Сімферополь - Ялта) туман, на Грушівському без опадів. Проїзд забезпечений.

На дорозі М-05 Київ - Одеса туман. Проїзд забезпечений.

Покриття на автошляхах державного значення в більшості областей - мокре. На автомобільних дорогах державного значення в Чернігівській області снігова каша, в Луганській області місцями ожеледиця. Проїзд забезпечений.

Автодороги місцевого значення в більшості областей засніжені, в Луганській області місцями ожеледиця, лише в південних областях, Чернівецькій, Закарпатській, Кіровоградській та Дніпропетровській - покриття доріг мокре. Проїзд забезпечений.

На зимовому утриманні доріг працюють 1052 механізми та 2051 робітник.

Реклама:

Головне сьогодні