Директори зоопарків просять заборонити звіринці

— 11 лютого 2010, 12:51

З таким зверненням вони звернулися до ГПУ, Міністерства культури і туризму та Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

"Останній випадок з подібною зоовиставкою в Сєверодонецьку викликає обурення і гостру тривогу за долю тварин, що там розміщенні", - заявляють директори зоопарків.

На їхній погляд, "тварини повинні бути негайно конфісковані і передані в заклади, які спроможні зайнятися їх реабілітацією".

"А проти власника цієї зоовиставки прокуратура повинна порушити кримінальну справу за жорстоке відношення до тварин", - заявляють директори.

За їхніми словами, "у жодній країні Європи не існує нічого подібного". Крім того, пересувні звіринці в багатьох європейських державах взагалі заборонені законом.

"Умови утримання тварин в цих закладах жахливі. Тварини постійно знаходяться в стресі, не витримуються раціони, немає елементарного ветеринарного та спеціального зоотехнічного обслуговування", - заявляють директори.

"Ні про які питання освіти в роботі подібних зоовиставок не може бути й мови. Такі звіринці є прикладом найжорстокішої експлуатації тварин з метою наживи", - додають вони і підкреслюю, що діяльність таких звіринців порушує і закон та дискредитує Україну в очах європейської громадськості .

Звернення підписали директори Миколаївського, Київського, Одеського, Рівненського та Харківського зоопарків.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні