Московські готелі – найдорожчі у світі

— 11 лютого 2010, 13:44

Готелі Москви, незважаючи на кризу, залишаються найдорожчими у світі. До такого висновку дійшли аналітики британської компанії Hogg Robinson Group, що спеціалізується на організації бізнес-поїздок, пише видання "Дело".

Номер у московському готелі обходиться гостям російської столиці приблизно у $414. Хоча це й на 12% дешевше, аніж у минулому році, Москва все одно випереджає у готельному рейтингу такі недешеві міста як Мілан та Париж.

"Лідерство Москви в першу чергу пояснюється тим, що найчастіше до міста приїжджають у ділову подорож. Відповідно, це забезпечені люди, які не переймаються через невиправдано завищені ціни у готелях", - пояснює президент Асоціації малих готелів та апартаментів України Дмитро Заруба.

Друге місце в рейтингу Hogg Robinson Group посідає Абу-Дабі - $347 за ніч перебування. При чому на тамтешні готелі криза практично не вплинула, ціна впала лише на 1%.

Нью-Йоркські готелі, які знаходяться на третьому місці, подешевшали через економічну кризу найбільше. Ціни знизились майже на чверть - до $316 за номер.

Столиця України до списку Hogg Robinson Group навіть не потрапила. "Київ має зовсім іншу специфіку - це у більшій мірі культурна столиця, куди приїжджають в основному туристи. Тоді як міста, представлені у рейтингу - найкрупніші бізнес-центри світу", - пояснив Заруба.

Київські готелі також змушені були переглянути свою цінову політику. Адже у 2008 році їх наповненість становила 75%, а у 2009 - лише 20%. В середньому ціни знизились на 10-20%. Люксові готелі "Hyatt" та "Premier Palace", які у 2008 році приймали гостей за $550, у 2009 змушені були поступитися до $350.

Чотиризіркові "Ривьера" та "Radisson" скинули ціни з $350 до $230. Перебування у більш скромних "Дніпро", "Україна" та "Хрещатик" нині обійдеться в середньому у $130, тоді як ще рік тому це коштувало $170.

Реклама:

Головне сьогодні