У Харкові за одну ніч викрали понад півсотні люків

— 11 лютого 2010, 14:42

Про це у четвер заявив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, повідомляє офіційний сайт Харківскьої міської ради.

"Насторожує послідовність, з якою було вчинене зухвале викрадення комунального майна, - одразу 46 люків підряд лише в одному Жовтневому районі: вул. Свинаренка, пр. Дзюби, пр. Ілліча, вул. Кибальчича і так далі", - заявив Кітанін.

Щоб убезпечити мешканців міста від падіння у каналізацію, всі постраждалі люки були відгороджені. Правоохоронні органи займаються розслідуванням інциденту.

"Виникла небезпека проходження пішоходів. Якщо ви десь побачили біля люків невідомих осіб, можливо - разом з транспортними засобами (два-три люки одна людина не понесе), повідомляйте у правоохоронні органи. Ми вже звернулися в Жовтневий і Ленінський райвідділи міліції", - сказав Кітанін.

За словами Віктора Кітаніна, приймальні пункти металобрухту приймають такий метал за ціною 1 грн. за кілограм, а для КП "ХТМ" кожен люк масою близько 40 кг обходиться у 890 грн. без урахування вартості роботи людей і транспортних витрат.

За його словами, до кінця дня четверга всі відкриті із-за розкрадання люки будуть накриті знову, проте немає впевненості у тому, що неприємність не повториться знову.

[L]Як відомо, у вівторок у Києві у каналізаційний люк впала трирічна дівчинка.

29 січня у Дніпровському районі Києва дворічний хлопчик упав у відкритий каналізаційний люкпід час прогулянки.

25 січня на вулиці Симиренка, 2/19 8-річний школяр Влад упав у відкритий люк з гарячою водою в кількох десятках метрів від школи. Хлопчик отримав важкі опіки обох ніг.

Тижнем раніше, жінка, яка вигулювала пса, звалилася в такий же люк з кип'ятком. Жінка ошпарила ноги, а її собака, за словами очевидців, зварився заживо.

"Українська

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні