В Україні на третину зменшилась кількість ДТП

— 12 лютого 2010, 13:35

Про це заявила речник Державтоінспекції Ніна Хмелевська, повідомляє "Радіо Свобода".

"Якщо порівнювати цифри 2008 та 2009 років, ми маємо майже 30% зниження кількості ДТП і дуже велике зниження за кількістю загиблих та людей, які постраждали в цих пригодах", - сказала Хмелевська.

За офіційною статистикою, 3 роки тому щодоби на дорогах України у середньому гинуло 26 людей, позаторік - 21 особа, а торік - 13 загиблих на добу.

[L]Як вже повідомлялось, ДАІ планує встановлення "глобальної системи відеоспостереження".

"Планується розробити та встановити єдину автоматичну систему фіксації правил дорожнього руху: як перевищення швидкості, так і проїзду перехресть, а також порушення правил обгону. Це буде прилад фото чи відеофіксації. Ми зараз орієнтуємось переглядати закордоні варіанти таких приладів та систем, бо вони вже апробовані, вони вже працюють і не мають жодних нарікань", розказала Хмелевська.

За словами Ніни Хмілецької, уже в І півріччі Державтоінспекція планує з'ясувати, які прилади необхідні та як повинна працювати ця система, щоб вона була єдиною.

Тим часом, за допомогою приладу "Візир" були оштрафовані 2 мільйони водіїв. Їхні "листи щастя" потребували оплати загалом на півмільярда гривень.

Реклама:

Головне сьогодні