Microsoft показав новий Windows для телефонів

— 16 лютого 2010, 11:43

У новій системі Windows Mobile 7 істотно оновлений інтерфейс, вона включає в себе більшість сервісів Microsoft, таких як ігровий пакет ігор Xbox LIVE та музичний сервіс Zune music, передає ВВС.

Офіційна презентація операційної системи відбулася на Всесвітньому конгресі з питань мобільного зв'язку, який проходить у Барселоні.

Попередня версія операційної системи для мобільних телефонів від Microsoft під назвою Windows Mobile 6.5 була випущена в жовтні 2009-го року.

Відповідно до дослідження компанії Canalys, програмна продукція Microsoft встановлена приблизно на 9% смартфонах у всьому світі.

Таким чином, Microsoft займає четверте місце на цьому ринку після Symbian (її підтримує Nokia), RIM (Blackberry виробник) і ОС iPhone від компанії Apple.

ВІДЕО ДНЯ

Також на Всесвітньому конгресі з питань мобільного зв'язку компанії Intel і Nokia оголосили про те, що будуть працювати над створенням нової операційної системи і єдиної платформи для мобільних телефонів. Платформа Meego буде використовуватися для смартфонів, телевізорів і електронних книг.

Аналітики вважають, що Meego складе конкуренцію операційним систем ОС і Android та браузеру Chrome.

Реклама:

Головне сьогодні