Студенти заробляють на бурульках та ожеледиці

— 16 лютого 2010, 16:17

Погана погода дозволяє підприємливим українцям підзаробити. Найбільше бізнес на зимі розповсюджений серед студентів та молоді.

Так, київські студенти під час ожеледиці за грошову винагороду тягають важкі сумки бабусь.

"У мене є кілька постійних клієнток. Ми зідзвонюємося два рази на тиждень, і я допомагаю донести сумки з продуктами з супермаркету додому. Роботи на 10 хвилин - і 5-10 гривень в кишені, за вечір роблю 2-3 такі ходки", - розповіла студентка марина газеті "Сегодня".

А миколаївська молодь запевняє, що за їхніми послугами клієнти стоять в черзі.

"Ми збиваємо бурульки з дахів, розгрібаємо замети біля гаражів чи очищаємо машини від снігу. За одну послугу беремо 10 гривень. Часу займає небагато, зате в день чистими 100 гривень", - хвалиться студентка Катерина Агафонова.

Незвичайний промисел здобув популярність у містечку Конотоп, що на Сумщині.

[L]"Молоді люди на потужній машині канатом витягують водіїв, яких занесло на узбіччя. Беруть за роботу 15 гривень. Набирається до 25 клієнтів на день", - розповів місцевий таксист Ілля.

Готові допомогти водіям і хлопці з Дніпропетровську.

"Наше місто стоїть на пагорбах, тому в погану погоду водії самі не можуть виїхати на гору. Мій знайомий іноді чергує і заробляє 5-10 гривень", - пояснила студентка Олена Хомич.

До речі, водіям лише в радість, що є такі помічники. Так, у Донецьку водії кажуть, що простіше заплатити, ніж самому вирішувати проблему.

"Два тижні тому був страшний снігопад, на одній з вулиць я застрягла на своєму "Опелі". Підбігли двоє хлопців, запропонували підштовхнути, і я швидко вибралася з вибоїни. Заплатила двадцятку", - зізналася донеччанка Олена Римар.

Реклама:

Головне сьогодні