Журналіст в телеефірі зізнався у вбивстві

— 17 лютого 2010, 10:18

Шокуюче зізнання прозвучало на регіональному каналі BBC East Midlands у програмі Inside Out ( "Навиворіт"), яка була присвячена темі смерті, передає ВВС.

У своєму зізнанні телеведучий Рей Гослінг не згадав ані імені вбитого, ані назви лікарні.

"Напевно, прийшов час розкрити секрет, який я приховував досить довго. Одного разу я вбив людину... Він був молодим хлопцем, це був мій коханець. Він хворів на СНІД", - заявив Гослінг перед камерою, прогулюючись на тлі цвинтаря.

"Все сталося в лікарні (одного) спекотного дня. Лікар сказав: "Ми нічого не можемо зробити". А молодий чоловік страждав від жахливого болю. Я попросив лікаря: "Залиште мене ненадовго з ним наодинці", і лікар вийшов", - продовжив ведучий.

"Я взяв подушку і душив хлопця до тих пір, поки він не помер. Доктор повернувся назад, і я сказав: "Він помер". Додати було нічого", - на останніх словах Рей Гослінг розридався.

Після виходу програми в ефір поліція почала розслідування, спираючись на "повну співпрацю" з боку керівництва ВВС.

Показаний глядачам епізод був записаний близько двох місяців тому, тож деякі співробітники телеканалу знали про його зміст ще до виходу в ефір.

Як заявив представник ВВС, корпорація "у подібних обставинах не має юридичних зобов'язань сповіщати поліцію".

За словами Рея Гослінга, вони з коханцем уклали договір, за яким теледокументаліст повинен був позбавити хворого від подальших мук у випадку, якщо зусилля медиків виявляться безсилі.

Гослінг додав, що повністю усвідомлював наслідки свого вчинку:

"Я не вважаю це злочином. Якби він міг побачити те, що я зробив, він би пишався мною".

Евтаназія, навколо якої в Британії ведуться запеклі суперечки, залишається кримінально карним злочином.

Однак, згідно з випущеною у вересні минулого року рекомендацією прокуратури, існують певні чинники, які можуть зіграти пом'якшуючу роль при висуненні звинувачень проти підозрюваних.

Реклама:

Головне сьогодні